Welkom bij Choes

Choes

Choes verkoopt kinderschoenen van merken met goede pasvormen/leesten, hoogwaardige materialen en modieuze designs. Kwaliteitsschoenen die de basis voor gezonde voeten vormen in de maten 17 t/m 38.
Klantvriendelijkheid, goede service en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Meer info

Welkom bij Choes kinderschoenen.

Mijn naam is Conny Heinemans.
Na meer dan 23 jaar te hebben gewerkt voor een grote modeketen in dames-, heren- en kinderkleding in Maastricht, besloot ik in 2011 te gaan werken voor een gerenommeerde dames -en herenschoenenzaak in Beek. Hier is mijn liefde voor de schoenenbranche ontstaan.
Het werken met kinderen vind ik ontzettend leuk. Dit geeft mij altijd veel voldoening. Zo was ik, toen onze 3 kinderen nog vrij jong waren, met grote regelmaat te vinden in de basisschool om mee te helpen met allerlei zaken die geregeld moesten worden. Ook maakte ik een aantal jaren deel uit van de jeugdcommissie van de carnavalsvereniging bij ons in het dorp.
Deze twee passies, schoenen en kinderen, en mijn droom om ooit een eigen winkel te openen, hebben er toe geleid dat “Choes” op 8 maart 2019 feestelijk haar deuren heeft geopend.
Choes is een kinderschoenen speciaalzaak.
Zorgvuldig en met veel passie hebben wij een mooie collectie kinderschoenen samengesteld uit de meest hippe schoenmerken.
Choes verkoopt kinderschoenen van merken met goede pasvormen/leesten, hoogwaardige materialen en modieuze designs. Kwaliteitsschoenen die de basis voor gezonde voeten vormen in de maten 17 t/m 38.
Klantvriendelijkheid, goede service en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel.
Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen omtrent kinderschoenen/merken en onze winkel?
Volg ons dan via Facebook en/of Instagram.

Over kinderschoenen en onderhoud

Kinderen houden van rennen, vliegen, klimmen en spelen. Kinderschoenen worden dan ook aan de zwaarste beproevingen blootgesteld. Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw kind langer plezier heeft van zijn of haar schoenen. Ook vragen wij u om met het volgende rekening te houden:

Onze merken gebruiken de beste materialen en goede zolen. Kinderen gebruiken schoenen intensiever dan volwassenen en daarom slijten de schoenen vaak sneller. Met name de neuzen van de kinderschoenen blijven altijd een kwetsbare plek. Beschadigingen aan ritsen en aan de hielpartij komen ook vaker voor bij kinderschoenen. Dit kan vaak voorkomen worden door de schoenen niet te haastig en/of op de juiste manier aan te trekken.

Accessoires maken een schoen vaak extra leuk en worden met grote zorg bevestigd. Deze accessoires blijven echter kwetsbaar en het is mogelijk dat deze kapot gaan of loskomen.

Onze merken maken ook gebruik van modische materialen, zoals lak, metallic, ponyhair of fantasiematerialen. Deze materialen geven de schoenen een unieke look, maar maken de schoen ook gevoeliger voor beschadigingen.

Voor langer draagplezier adviseren wij u om de schoenen altijd goed en regelmatig in te spuiten. Wij geven u graag advies over het juiste onderhoud en de juiste onderhoudsproducten.

Hoe komt de prijs van een kinderschoen tot stand?

Deze vraag krijgen wij met grote regelmaat. “Een kinderschoen is toch veel kleiner dan een schoen voor volwassenen, waarom zijn ze dan net zo duur?’’

Om de prijs van onze schoenen te verklaren leggen we graag wat uit over het productieproces en onze waarden:

Vrijwel alle merken die wij verkopen hebben de ontwikkelingen, zoals het tekenen van de schoenen, het bedenken van de concepten en het ontwikkelen van de loopzolen, in eigen beheer. Hierdoor kunnen ze de kwaliteit van hun schoenen goed controleren en waarborgen.

De schoenen worden tot in detail uitgewerkt volgens de laatste ontwikkelingen en trends. Zo bestaat een kleine babyschoen gemiddeld uit zo’n 26 onderdelen, waarbij ieder onderdeel soms is uitgevoerd in een ander materiaal en een andere kleur. En dat maal twee.

De productie van de schoenen vindt plaats in Europa. In landen als Spanje, Italië en Portugal. Daar werkt men vaak binnen coöperaties samen met Spaanse, Italiaanse of Portugese (familie)schoenfabrieken. In deze fabrieken worden de schoenen volledig met de hand gemaakt. Een gemiddelde schoen ondergaat zo’n 180 handelingen, van de snijtafel waar het leer wordt gesneden tot aan de verpakkingstafel waar de schoenen nog eens grondig worden geborsteld, gereinigd en gecontroleerd voor ze de doos ingaan.

Onze merken gebruiken de beste materialen. De beste leersoorten die in Europa gelooid zijn. Hiermee voldoet men aan de strenge Europese kwaliteitseisen en is het vrij van schadelijke stoffen.

De prijs van de schoenen is dus een optelsom van de kosten voor materiaal en arbeid, waarbij de prijs met name bepaald wordt door het arbeidsintensieve maakproces.
Arbeid in Europa is duurder dan in lageloonlanden zoals India of Indonesië.

‘’Waarom wordt dan toch in Europa geproduceerd als de arbeid duurder is?’’
Bij verantwoord schoeisel hoort ook een verantwoorde manier van produceren.
Er wordt niet alleen gecontroleerd op de kwaliteit van de materialen en het eindproduct maar men ziet ook toe op veilige, gezonde arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen van het personeel in de fabrieken.
Zo garandeert men ook dat alle producten eerlijk en niet door kinderarbeid vervaardigd zijn.

De honger naar minder kosten en lagere prijzen wordt vaak betaald door diegene die al niets hebben in deze wereld. Wij kiezen ervoor om hier niet en mee te doen. En jij?